Nyfødt

Et lite mirakel er født... og det er det verdt å dokumentere!

Dere kommer hjem fra føden med det aller fineste i verden. En liten jente eller gutt som snur opp ned på tilværelsen. Alt er nytt for dere... Og alt er nytt for den lille... Dagene går hovedsakelig til å bli kjent med hverandre. Å besøke fotografen er ikke det som er fremst i panna. Derfor er det viktig å bestille tid for fotografering før babyen melder sin ankomst :-)


For det aller beste resultatet så må dere komme til fotografering så tidlig som mulig etter at den lille har kommet til verden. Gjerne en av de aller første dagene i livet og helst senest før babyen er 14 dager gammel. Det er da babyen er mest formbar fordi det da er lettest å få til den dype søvnen som gjør det mulig å legge babyen i forskjellige poseringer uten at de våkner for lett.

Selv om det kan være litt tiltak å ta turen så tidlig, er det virkelig verdt det i ettertid. Når dere kan henge opp bilder av den lille på veggen og gi bort gaver til stolte besteforeldre, tanter og onkler. Denne tiden er så utrolig dyrebar og varer i en veldig kort stund.


Tidsbruk:

Som regel er vi ferdige etter en klokketime, men jeg setter av inntil 3 timer. Den lille kan være urolig, trenger mat, kos ol. og da må vi ta det i det tempoet babyen ønsker....

Ofte stilte spørsmål

Hva skal vi ha på den nyfødte på bildene? 

 Ta gjerne med en søt lue, en kosebamse eller et pledd om ønskelig. Bleietruser tar seg veldig fint ut og et babypledd er alltid hyggelig. Naken babyhud på nyfødt bilder er som regel vinneren! 
Vi har noen rekvisita i studio som kurver, skinn, pledd o.l, men hvis du har spesielle ønsker er det lurt å snakke med meg om det på forhånd. 

Skal vi ta med noe? 

Jeg spanderer varm drikke og anbefale å ta med en liten matpakke. Det er behagelige stoler i studio som foreldrene kan slappa av i under fotograferingen.

Kan vi ta med søsken?

Gjør gjerne det! Det er bare hyggelig :) Om storesøsken skal bli med på noen av bildene, anbefaler jeg at dette er i begynnelsen av fotograferingen, slik at de slipper å være med på hel fotoseansen. Erfaringsmessig blir det kjedelig med mange timer i studio for storesøsken, uansett hvor gamle de er.

PS. Det er veldig fint hvis foreldrene også vil være med på noen av bildene. 

Når burde vi bestille nyfødtfotografering?

TIPS: BESTILL MENS DU ER GRAVID. 
Bestill time så tidlig som mulig. Jeg setter av tid rundt termindato, så blir vi enig om endelig tid og dato etter fødsel. 

Hvor lang tid tar nyfødtfotografering? 

Det er veldig individuelt. Jeg bruker som regel inntil tre timer på en fotografering. Det skal være god tid til stell, mat og kos. 

Er det trygt?

Ja, helt trygt. Den nyfødtes sikkerhet kommer først. Jeg velger poseringer som er trygge og naturlige for barnet.