Familie

Familiebilder er utrolig verdifulle. Det er fantastisk å se tilbake på disse bildene i årene som kommer. Barna vokser så alt for fort og det er så gøy å ha flotte bilder hengende på veggen eller samlet i et flott album som representerer deres tid sammen. 


Jeg er ikke den fotografen som ber barna deres stå stille, se rett inn i kameraet og smile. Jeg liker å fotografere barna slik de er, da blir det som regel mye mer latter og følelser fanget i linsa enn når de føler seg utilpass. Situasjonsbilder ute hvor dere leker sisten, plukker blomster, sitter sammen og koser dere på et teppe eller mater dyr er mye mer ekte og verdifulle for foreldre og besteforeldre. Om vinteren kan for eksempel aktiviteter som aking, snømann- og snøborg-bygging flettes inn i fotograferingen. Kort sagt: jeg vil at dere skal ha det gøy på familiefotografering!


Familiefoto kan også tas i studio, da er det lurt å forberede barn som er store nok til å forstå på at det kommer til å være svære lamper med blinkende lys der. Ute tar jeg gjerne bilder i omgivelser som betyr noe for dere - for eksempel på hytta eller et annet sted dere har tilknytning til. Jeg kan også komme på hjemmebesøk om det skulle være ønskelig. Kommer dere reisende til Brønnøysund har vi mange flotte steder her som er perfekt for flotte familiebilder.

Jeg setter av god tid slik at fotograferingen blir stressfri og koselig. Kanskje har du små barn som blir sultne, kalde eller trenger litt trøst underveis. Det hører med! Jeg kommer ikke til å stresse dere. 

Ofte stilte spørsmål

Hva skal vi ha på oss på familiebildene? 

Først og fremst må dere ta på dere klær som dere føler dere komfortabel i. Jeg anbefaler at dere velger plagg uten mye tekst og sterke farger. Det er veldig fint hvis dere harmonere litt med hverandre. Pastellfarger er ofte et sikkerstikk på fotoshoot! 
Ta gjerne med et skift til små barn, man vet jo aldri :) 

Skal vi ta med noe? 

Jeg bruker ikke mye rekvisitter når jeg fotograferer men det hender jeg tar med meg noe, spesielt hvis det er små barn. Hvis dere har noen ønsker kan det være lurt å ta kontakt med meg i god tid før fotograferingen. 
Dere kan godt ta med en kosebamse eller leker barna er glade i, - og et pledd å sitte på er aldri dumt. 

​ Kan vi ta med besteforeldre?

Gjør gjerne det! Det er bare hyggelig :-)

Når på dagen er det best å ta bildene?

Vi avtaler en tid som passer godt for dere. Det er aller finest lys når solen står lavt på himmelen så ettermiddag/kveld eller tidlig formiddag gir flott lys. 

Hvor lang tid tar famillefotografering?

Det er veldig individuelt. Jeg bruker som regel inntil en time på en shoot. 

Hva gjør vi hvis det er meldt dårlig vær? 

Det er helt greit å utsette fotograferingen til en dato med bedre meldinger. Men husk at det kan være like fint med bilder i regntøy og med paraply som i sol med shorts og t-skjorte.

Hvor mange kan vi ta med i studio?

Hvis dere er flere en 6 personer er det lurt å ringe meg, så kan vi snakke om hva dere ønsker og hvordan vi skal få det til.