Baby / Barn

Babyfotografering fra 4 uker til 1 år.


Vi anbefaler babyfotografering når babyen er mellom 5 og 9 mnd. 

​Det er veldig fint hvis babyen kan holde hodet oppe en liten stund uten å bli for sliten. Det kan bli utrolige fine uttrykk i den posituren. Det er lurt å velge en tid på dagen som du vet at babyen er uthvilt når dere skal på fotografering. 


Det er veldig fint med bar hud på babybilder. Ellers gjør alt som strikker og heklet seg veldig godt på bildene. Bruk gjerne farger som er duse eller som går "ton-i-ton". Ta gjerne med en leke som babyen er glad i, eventuelt en leke som gjør seg godt på bildene. Unngå store bilder og veldig markerte mønster, med mindre plaggene er veldig viktige og skal ha fokus i bildene. 

​Tenk på at bildene skal henge på veggen i mange år fremover, så noe tidløst er kanskje lurt? 


Barnefotografering fra 1 år. 


Barna vokser så fort og gode bilder av de er veldig verdifulle i årene som kommer, både for foreldre, besteforeldre og etter hvert barna selv.  Kanskje har dere ei søt lita jente eller gutt dere vil ha tatt bilde av, eller kanskje dere samler søskenflokken til en felles fotografering. 

​Bildene kan henge på veggen i årene fremover og/eller foreviges i ei fin bildebok. 

Det er viktig for meg at barna har det gøy på fotografering, og gjør mitt ytterste for at det skal bli en positiv opplevelse for dem. Det er viktig at vi tar ting i barnets tempo og at seansen føles som en lek. 
Ofte stilte spørsmål

Hva skal vi ha på babyen? 

Bar hud er alltid veldig fint på babybilder. Ellers gjør bleietruser og småsko seg fint på småpikene. Alt som er heklet og strikket gjør seg som regel veldig bra på bildene. Tenk at det skal være duse farger eller at det skal gå "ton-i-ton". Bildene skal henge på veggen i mange år, så noe tidløst er kanskje smart?  

Hva skal vi kle på barna? 

Først og fremst må dere ta på barna klær som barna føler seg komfortabel i. Jeg anbefaler at dere velger plagg uten mye tekst og sterke farger. Det er veldig fint hvis barna harmonere litt med hverandre hvis de skal fotograferes sammen. Pastell, duse toner eller "ton-i-ton" er ofte et sikkerstikk! 
Ta gjerne med et skift til små barn, man vet jo aldri :) 

Skal vi ta med noe? 

Jeg bruker ikke mye rekvisitter når jeg fotograferer men det hender jeg tar med meg noe, spesielt hvis det er små barn. Hvis dere har noen ønsker kan det være lurt å ta kontakt med meg i god tid før fotograferingen. 
Dere kan godt ta med en kosebamse eller en leke barna er glade i,- og et pledd å sitte på er aldri dumt. 

Kan vi ta med besteforeldre?

Gjør gjerne det! Det er bare hyggelig -:)
PS. Det er veldig fint hvis foreldrene/besteforeldre også vil være med på noen av bildene. 

Hvor foregår fotograferingen?

Babyfoto tas oftest i studio, men kan også tas ute. Med barnefoto er det omvendt; oftest ute, men kan også tas i studio. Dette er helt opp til dere som foreldre. Hvis dere er usikre er det bare å ta kontakt så finner vi ei god løsning sammen. 

Når på dagen er det best å ta bildene? 

Vi avtaler en tid som passer godt for dere. Det er aller finest lys når solen står lavt på himmelen så ettermiddag/kveld eller tidlig formiddag gir flott lys. 

Hva gjør vi hvis det er meldt dårlig vær? 

Det er helt greit å utsette fotograferingen til en dag med bedre meldinger. Men husk at det kan være like fint med bilder i regntøy og med paraply som i sol med shorts og t-skjorte . 

Hvor lang tid tar fotografering? 

​Det er veldig individuelt. Jeg bruker som regel inntil 1 time på en på baby/barne-fotoseanse.

Hvor mange kan vi ta i studio?


Hvis dere er flere en 6 personer er det lurt å ringe meg så kan vi snakke om hva dere ønsker og hvordan vi skal få det til.